O NAMA

Zmajevačka jezera su nastala eksploatacijom gline za potrebe ciglane u Zmajevu u Južno-bačkom okrugu što jezeru daje jednu posebnu svetlu boju, kao i ribi koja se u njemu nalazi.

Od 2014. godine upravljanje jezerom je preuzelo Udruženje ribolovaca „Šaran“ iz Zmajeva, na čelu sa iskusnim ribolovcima, i što je najbitnije, pravim ljubiteljima prirode koji se trude da od jezera naprave pravu oazu odmora, relaksacije i sportskog ribolova.

Jezera se pune prirodno iz 26 izvora dok ih od reke Jegričke deli 20 metara zemlje.
Površina jezera je 6ha i ima 14 velikih i komotnih bokseva za pecanje, dok je prosečna dubina jezera 2m.

Trenutno u jezeru ima oko 4t ribe dok je u planu novo poribljavanje početkom sledeće godine gde ćemo ubaciti još jednu količinu od 4t.
Na jezeru se najbolje peca šaran i amur, ali ne treba zanemariti i soma, smudja i štuku.
Možemo se pohvaliti sa tim da su ove godine pecani kapitalni primerci šarana 15-19kg, amura od 17kg, soma od 25kg, ali ipak smatramo da je najbolje da se sami uverite u to.

Do boksova je dozvoljeno doći automobilom i nakon što istovarite potrebnu opremu automobil morate vratiti na ulaz u jezera i parkirati ga na našem parkingu, imamo tri parkinga koji mogu da prime 25-30 vozila.

ŠTA I KAKO SE PECA

Zamajevačka jezera su oduvek bila poznata po tome da su se tu pecali zaista kapitalni primerci ovih vrsta i to je ono što oduvek privlači ribolovce da dodju i oprobaju svoju sreću u borbi i nadmudrivanju sa nekom od ovih „grdosija“.
U jezeru trenutno ima oko 4t ribe, a najzastupljeniji su šaran i amur.

Redovnim izlovljavanjem „korovskih“ vrsta kao što je tolstolobik i bela riba čuvamo naš kvalitetni riblji fond i trudimo se da u jezeru bude samo najkvalitetnija riba i da uvek bude savršena ravnoteža između biljojeda i grabljivica.

saznajte više

PRAVILA PONAŠANJA

Po svakom mestu za pecanje dozvoljeno je koristiti najviše 3 štapa sa po jednom udicom, nije dozvoljeno pecati na žive mamke, kao i na plovak i obavezno je posedovanje meredova sa okcima ne većim od jedan centimetar.
Takođe je obavezna upotreba dušeka za ribu.

Riba koja se upeca mora se u što kraćem roku vratiti nazad u jezero i ne postoji mogućnost da se riba otkupi.
Svako pravilo koje smo postavili tu je isključivo zbog očuvanja ribljeg fonda u jezeru.

saznajte više

GALERIJA

MESTA ZA PECANJE